49. KONFERENCA PREVAJALCEV ATA, ORLANDO, FLORIDA

Med 5. in 8. novembrom 2008 bo v ameriški zvezni državi Florida, natančneje v Orlandu, v organizaciji enega najstarejših prevajalskih združenj na svetu – Ameriške zveze prevajalcev (American Translator Assotiation – ATA), potekala že 49. konferenca prevajalcev, ki se je udeležujejo tudi Alkemisti.

Gre za ključni letni dogodek v stroki, ki se dotika temeljnih potreb prevajalcev in tolmačev. Preko 150 predavanj, ki se bodo nanašala na več kot 12 jezikov in na še več specializiranih področij, se bo udeležilo več kot 1.500 udeležencev iz vsega sveta. Med njimi bo tudi 7 predstavnikov Prevajalske agencije Alkemist.

»Alkemisti vedno sledimo razvojnim trendom v prevajalstvu in se trudimo na konstruktiven način reševati težave, ki se pri tem pojavljajo. Na konferenci se bomo srečali s prevajalci, tolmači, učitelji, vodji projektov, razvijalci programske opreme, s predstavniki univerz in mednarodnih državnih ustanov. V veliki meri gre za izmenjavo izkušenj in za iskanje novih možnosti za zagotavljanje profesionalne storitve našim zvestim naročnikom,« dodaja Saša Gorše, vodja pisarne Prevajalske agencije Alkemist.