Anton Krašovec Anton Krašovec,
ustanovitelj Alkemista

"Cilj Fundacije Alkemist, je z najmanjšimi možnimi administrativnimi stroški pomagati čim večjemu številu otrok, ljudi v stiski ali drugače prikrajšanim, ki potrebujejo pomoč, tako doma kot po svetu.

 

Fundacija Alkemist se v tem trenutku financira samostojno, z lastnimi sredstvi. Zaenkrat navdušujemo z manjšimi dobrodelnimi akcijami, kaj kmalu pa se bodo naše akcije razširile preko meja. Spremljajte in spodbujajte nas, prej ali slej se bomo lotili velikih projektov, kot so gradnje bolnišnic, domov, učilnic ... Takrat bomo potrebovali tudi vašo pomoč, vendar šele ko bomo vredni vašega zaupanja.

 

S spodaj omenjenimi akcijami smo se že dotaknili otrok in ljudi, ki smo jih izvedli z našimi srčnimi, finančnimi in drugimi sredstvi."

Fundacija Alkemist

V prevajalski agenciji Alkemist bi radi dokazali, da lahko tudi z omejenimi sredstvi pomagamo ljudem okrog nas. S spodaj omenjenimi akcijami smo se že dotaknili src otrok in ljudi, kot tudi izjemnih posameznikov, ki za uresničitev svojih sanj niso potrebovali veliko. Pred nami je še veliko izzivov ter novih poglavij, ki jih bomo z veseljem odpirali z vami.

 

Leto 2013:

Novo srce za Tijano

Tijana je osemletno beograjsko dekle, ki nujno potrebuje novo srce. Ker za družino Ognjanović presaditev predstavlja precejšnje finančno breme, so v Srbiji organizirali odmevno akcijo, ki so se ji pridružili tudi sodelavci v Alkemistovi pisarni v Beogradu.

Leto 2012:

Svatopluk Božak na RAAM-u, 13. junij 2012

Vrhunski športni uspehi terjajo vrhunskega človeka. Ultramaratonski kolesar Svatopluk Božak je navkljub nezavidljivem finančnem položaju ter težki življenjski preizkušnji, verjel vase. Strojni inženir, ki se s svojo družino le stežka prebija skozi mesece, je na svoji športni poti vztrajal ter sledil edinemu cilju, da bi nekoč prevozil najtežavnejšo kolesarsko dirko Race Across America. 10 dni in 15 ur neutrudnega poganjanja je bilo dovolj, da je na cilj prispel kot šesti. V sklopu Fundacije Alkemist želimo v prevajalskem podjetju Alkemist po svojih močeh podpirati tudi izjemne posameznike, zato smo na Svat’in – kot mu radi pravimo prijatelji – dosežek še posebej ponosni. Alkemist je Svat’in podvig v Ameriki finančno podprl.

Naših prvih 1095 korakov, 8. junij 2012

8. junija 2012, se je v Festivalni dvorani v Ljubljani odvil dobrodelni koncert ob izidu prve spominske knjige za posvojence, Naših prvih 1095 korakov. Avtorica Katarina Tomšič je v njej izpostavila pomembna vprašanja, s katerimi se med odraščanjem srečujejo tako posvojenci, kot starši posvojitelji. Prevajalsko podjetje Alkemist se je projektu z veseljem pridružilo in pomagalo pri pripravi prevodov ter finančni podpori.

Relight povili prvenec Evermore, 27. marec 2012

V objemu Stare mestne elektrarne so 27. marca Relight proslavili izid prvenca Evermore, ki je izšel za založbo Alkemist. Sproščeno in prijetno druženje je pospremil poseben odrski koncept sodobnih umetnikov mlajše generacije, na odru pa so se skupini pridružili tudi člani zasedbe Godalika.

 Relight 1 ReLight 2 ReLight 3 ReLight 4

Leto 2011:

Tekmovalni motor Klemna Porente

V prevajalski agenciji Alkemist smo v letu 2011 finančno podprli nakup tekmovalnega motorja motokrosista Klemna Porente.

Leto 2010

Z Rožmarinkami na dobrodelnem koncertu Bodi boter otroku, 7. marec 2010

V nedeljo, 7. marca, je v ljubljanski Festivalni dvorani potekal dobrodelni koncert ob 15. obletnici delovanja skupine Rožmarinke, izkupiček koncerta pa je bil namenjen otrokom Mladinskega doma Malči Beličeve. Med podporniki je bilo tudi prevajalsko podjetje Alkemist.

Leto 2009:

Alkemist za Ostržkove otroke, 24. december 2009

V zgodnjem zimskem jutru smo presenetili otroke v prenovljenem vrtcu Ostržek v Novem mestu. Malčkom iz skupine Piščančki smo podarili 53 slikanic ter nekaj didaktičnih igrač, s pomočjo katerih bodo lahko odkrivali čarobni svet pravljic in se vsak dan naučili kaj novega.

Sredstva za obdarovanje podarili otrokom iz doma Malči Beličeve, 16. december 2009

V prevajalskem podjetju Alkemist smo se odločili, da sredstva za obdarovanje poslovnih partnerjev in sodelavcev porabimo tako, da 50 varovancev Mladinskega doma Malči Beličeve odpeljemo v vodni park Atlantis, kjer so se ne le nakopali, ampak tudi nasmejali in preživeli prijetno zimsko popoldne. Po vodnem druženju pa so se pridružili praznovanju rojstnega dne Fundacije Alkemist, kjer so se posladkali s torto in nas z iskrivimi otroškimi nasmehi še bolj razveselili.

Alkemist podprl otroški ekstempore 2009, 14. maj 2009

Na svetovni dan muzejev so se v Dobrepolju na zelenici pred osnovno šolo na tradicionalnem otroškem ekstemporu zbrali učenci in dijaki iz šol treh občin: Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica ter ustvarili rastoče vrbove skulpture. V sončnem dopoldnevu je postopno zrasla skulptura iz vrbovih vej, ki so jih otroci sami očistili listja in učvrstili v pokončno ogrodje “eko” hiške. V prihodnosti, ko bo hišica ozelenela, bo nudila zavetje dobrepoljskim otrokom. Navdušenje otrok in dijakov pa bo morda v prihodnosti razlog tudi za izgradnjo podobnih skulptur na drugih mestih, kar si seveda želimo tudi alkemisti, ki spodbujamo tovrstne projekte mladih.

Leto 2008:

Pralni stroji v Železnikih

Prvo akcijo smo izpeljali v Železnikih, kjer smo v sodelovanju s partnerjem Bosch, petim družinam, ki so bile žrtve potresa, podarili nove pralne stroje.

Prevajalska agencija Alkemist s Fundacijo Alkemist v Železnikih. Fundacija Alkemist podarila pralne stroje. Prevajalska agencija Alkemist s Fundacijo Alkemist v Železnikih. Fundacija Alkemist v Železnikih.