Prevajanje iz hrvaščine v slovenščino

Hrvaščina je uradni jezik Republike Hrvaške, uvrščamo pa jo v južno slovansko jezikovno skupino. Skupno ima hrvaščina približno 5.5 milijonov govorcev po vsem svetu, poleg Hrvaške, pa jo lahko srečamo tudi na področjih Bosne in Hercegovine ter predelih preostalih sosedskih držav. Zaradi bogate skupne zgodovine hrvaški jezik pozna veliko podobnosti s srbščino in bosanščino, moč pa jo je zaznati tudi pri nas, zato je  prevajanje iz hrvaščine v slovenščino danes zelo iskana prevajalska storitev.

Zgodovina hrvaškega jezika kot ga poznamo danes, sega v leto 1100, ko je nastal eden izmed prvih spomenikov v omenjenem jeziku, Baška plošča. Hrvaščina je bila skozi zgodovino različno poimenovana, pravili so ji ilirski, slovinski, slavonski, dalmatinski in horvatski jezik. Hrvaščina je sestavljena iz treh narečij, štokavskega,čakavskega in kajkavskega, pri čemer slednji velja za najbližjega sorodnika slovenskemu jeziku. Narečja se med seboj razlikujejo po temeljnih vprašalnicah, oziroma vprašalnih zaimkih, in sicer  što, ča ter kaj.  Hrvaška abeceda je nastala iz pisave latinice in šteje 30 črk.

Naša ekipa visoko kvalificiranih in izkušenih prevajalskih strokovnjakov vam zagotavlja kakovostno prevajanje iz hrvaščine v slovenščino ali prevajalske usluge v hrvaščini v kombinaciji s številnimi drugimi svetovnimi jeziki. S pojavnostjo na treh tržiščih nekdanje skupne države, v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, vam omogočamo pohitritev vseh procesov ter pristna partnerska sodelovanja, pri tem pa vas razbremenimo vseh jezikovnih neprijetnosti.

Vsa vprašanja, ki zadevajo prevajanje iz hrvaščine v slovenščino, kot tudi naročila prevodov lahko naslovite na brezplačno telefonsko številko 080 777 777 ali email naslov prevodi@alkemist.si. Alkemistove projektne vodje vam bodo za prevajanje hrvaščine zagotovile ponudbo po vašem merilu.