Zakaj prevajati spletno stran?

Dejstva, da 70% procentov spletnih uporabnikov po njem najraje brska v maternem jeziku, morda niste poznali. Kot tudi tega, da je velik dežel iskanj storjenih v jezikih, ki niso angleščina?

Ste še vedno prepričani, da je nagovarjanje zgolj v enem jeziku najprimernejše? Potrebujete dodatne dokaze?

Zaupanje in lojalnost kupcev

V veliko kulturah imajo spletni uporabniki še vedno zadržke pred kupovanjem na svetovnem spletu, še posebej, če podane informacije niso podane v njihovem maternem jeziku. V trenutku, ko imajo dostop do lokalizirane spletne strani, se njihova nezaupljivost zmanjša, s tem pa bo tudi vaša možnost prodaje večja. Večjezična stran tudi ponazarja, da je podjetju mar za potrebe svojih kupcev, s tem pa tudi za lojalnost in zaupanje.

Mednarodni poslovno povezovanje

Ne glede na to, ali ste v podjetju zaposleni sami, ali ste del velike institucije, spletna stran z večjezičnimi vsebinami bo pokazala, da razmišljate in delujete na mednarodni ravni. Jasno bo razvidno, da ste pripravljeni sodelovati z mednarodnimi partnerji.

Konkurenčna prednost

Prevajanja spletne strani v druge jezike ne smemo gledati kot dodatni strošek marveč kot naložbo za prihodnost. S tem, ko spletno stran ponudite v različnih jezikih, se prav gotovo lahko ločite od konkurence, na enkrat so za vas odprte tudi dodatne možnosti. Če vas na tem področju konkurenca že prehiteva, ste si krivi sami, na vas pa je, da slednje popravite in si izborite mesto, ki vam pripada.

Povečanje prodaje

Zadnja in najpomembnejša točka večjezične spletne strani je prav gotovo povečanje prodaje. Več jezikov prinaša potencialnih kupcev. Ena izmed raziskav je pokazala, da kar 60% uporabnikov interneta, ki niso naravni govorci angleškega jezika, nikdar ne kupujejo z angleške spletne strani, kar 50% pa jih želi kupovati v svojem maternem jeziku. Nagovarjanje v maternem jeziku vzbuja zaupanje, z nagovorom v maternem jeziku se izboljša tudi zapustna stopnja vaše spletne strani, s tem pa poveča možnost naročila.

Večjezične strani odpirajo vrata novim priložnostim ter predstavljajo vstopnico do mednarodnega uspeha.