Znani zmagovalci Alkemistovega turnirja

Minuli konec tedna, od 3. do 5. julija 2009, se je na loki v Žužemberku odvijalo 15. odprto prvenstvo v odbojki na mivki Alkemist 2009, ki že tradicionalno združuje šport in zabavo ter se odvija na prekrasni lokaciji ob slapovih Krke pod znamenitim srednjeveškim gradom.

Organizatorji – Športno društvo Loka in Odbojkarski klub Žužemberk – so letos vsekakor lahko zadovoljni, saj jim je uspelo pripraviti resnično pester program, ki je zadovoljil tako igralce, gledalce kot tudi naključne obiskovalce. Sončno vreme, dobra glasba ter nadvse zabavno in sproščeno vzdušje so vse tri prireditvene dni privabljali veliko število obiskovalcev, igrišča za odbojko pa so bila ves čas polna.
Profesionalne in rekreativne ekipe iz vse Slovenije so merile moči od petka pa vse do nedelje pozno popoldne. S svojim obiskom nas je v soboto na podelitvi prehodnega pokala najboljšim v tekmovanju moških dvojk počastil tudi minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič.

Pokali in nagrade so torej razdeljeni, sledijo uradni rezultati:
Moške dvojke:

1. mesto Aqua Vallis (Nejc Zemljak, Alen Djordjevič Kamenik)
2. mesto Bar Nataša (Gregor Sirk, Luka Krivec)
3. mesto Šalabajska (Jan Pokeršnik, Danijel Pokeršnik)
4. mesto Tadeja Brankovič Šport (Sašo Rop, Matevž Berk)
Nagrado za najboljšega igralca letošnjega Alkemistovega turnirja je na podlagi ocene sodnikov in strokovne žirije prejel Nejc Zemljak iz Maribora, igralec tekmovalne dvojke Aqua Vallis.

Ženske dvojke:
1. mesto Mobili da Arte Maragnoni (Andreja Vodeb, Tina Jakob)
2. mesto Optika Center Kočevje (Mojca Božič, Živa Recek)
3. mesto Vitaline ( Tadeja Veit, Ana Oblak)
4. mesto MZG Grosuplje (Polona Puhar, Mateja Legan)
 
»Alkemistov turnir v Žužemberku nam je postregel z veliko mero športa, zabave in dobre glasbe. Presenetilo me je število tekmovalnih ekip in stalno veliko število gledalcev vse od jutra do večera. Ves čas turnirja je bilo v zraku najmanj 30 žog, 3 igrišča pa neprestano zasedena. Večeri so privabili dodatno množico obiskovalcev in zabava je trajala dolgo v noč. Čestitke organizatorjem in na svidenje prihodnje leto!«
Saša Gorše, direktorica Prevajalskega podjetja Alkemist, glavnega sponzorja prireditve