Prevajanje v srbščino

Se vam odpira nova poslovna priložnost, urejate delovno dovoljenje ali na sploh iščete zanesljivo, kakovostno in cenovno dostopno prevajanje v srbščino? Alkemist je vodilni ponudnik prevajalskih storitev na območju nekdanje skupne države. Z desetletnimi prevajalskimi izkušnjami ter pisarnami v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu, posameznikom, podjetjem,  organizacijam, uradom in skupnostim vsak hip omogočamo kakovostno prevajanje v srbščino.

Po svetu se ta hip potika približno 12 milijonov srbskih govorcev. Jezik južnoslovanske jezikovne skupine, ki domuje v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori, pa tudi na predelih Hrvaške, Madžarske, Kosova ter Makedonije,  izvira iz štokavščine, največje narečne skupine treh jezikov, hrvaščine, srbščine in bosanščine. Vse od nastanka srbske kneževine v 18. stoletju, so oblasti skušale srbščino in hrvaščino združiti v enoten srbo – hrvaški jezik, a so težnjo po razpadu Jugoslavije kmalu opustili.V Srbiji je poleg latinice uradna pisava tudi različica cirilice, ki jo je razvil jezikoslovec in reformator srbskega jezika Vuk Stefanović Karadžić in je zaradi omenjenega zgodovinskega okvirja tudi standardizirana pisava državne administracije. Večina prebivalcev Srbije tudi sicer pozna obe pisavi.

V Alkemistu imamo ogromno prevajalskih izkušenj, zato vam prevajanje v srbščino nudimo tudi iz tako specifičnih področij, kot so medicina, pravo ali strojništvo. Sodelujemo zgolj s strokovnimi prevajalci srbskega jezika, ki se ponašajo z najmanj tremi leti prevajalskih izkušenj, zato vam lahko  zagotavljamo prevode visokih kakovosti iz kar 110 svetovnih jezikov.

Če si želite zagotoviti kakovostno prevajanje v srbščino ali potrebujete dodatna vprašanja, nas pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 777 777 ali nam pišite na email naslov info@alkemist.si in pripravili vam bomo ponudbo po dostopni ceni.